Nieuws

Op Texel is de nieuwe Stichting Maritiem Erfgoed Texel opgericht.

Stichting MET is ontstaan op initiatief van Duikclub Texel. De Duikclub, een kleine groep enthousiastelingen in het maritieme erfgoed hebben in 2015 een bijzondere vondst gedaan, een klokgave jurk van 400 jaar oud! Deze jurk heeft veel in de archeologische wereld teweeg gebracht en geleid tot investeringen van de Provincie Noord-Holland, de gemeente en het rijk wat uiteindelijk ook geleid heeft tot vragen in de Tweede Kamer.

http://www.maritiemerfgoedtexel.nl/Home/

Het boek “Kanonnen van Nederland” kwam tot stand ik kader van het Programma Maritiem Erfgoed Nederland van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE). Bij de RCE  werd besloten om de kennis van Nico Brinck te verzamelen en te publiceren in het boek “Kanonnen van Nederland”.
Het boek bevat de geschiedenis van het Nederlands geschut en een opsomming van de bestaande kanonnen in Nederland.

 
De titel van het boek: Kanonnen van Nederland, Nederlands geschut en andere oude kanonnen in Nederland, Guns of the Netherlands, Dutch cannon and other old guns in the Netherlands.
 
Het boek is te bestellen op kanonnenvannederland@gmail.commet opgave van het adres, en het overmaken van 50 euro voor Nederland, inclusief verzenden, op NL21 RABO 0342 4533 27.
Het boek weegt 1,7kg. en beslaat 330 pagina’s met ruim 560 afbeeldingen. Het is volledig tweetalig: Nederlands/Engels.
 

Gezonken Reddingen.

Tentoonstelling i.s.m. KNRM, Northseadivers en Periplus.
Met medewerking van RWS en RCE.
 
Het Reddingmuseum mag dan wel dicht zijn, maar in het museum zijn we druk bezig met de realisatie van de tentoonstelling Gezonken Reddingen. Deze tentoonstelling vertelt de verhalen van een aantal legendarische reddingacties op en rond de Haaksgronden bij Den Helder en de schepen die tijdens de reddingacties zijn vergaan. Ook vind je een zee aan informatie over alle gezonken schepen in dit gebied. Met prachtige beelden, geluiden en een wereld boven- en onderwater verwondert deze tentoonstelling iedereen. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze prachtige tentoonstelling!
De tentoonstelling is onder andere gerealiseerd in samenwerking met onder andere Northseadivers en Periplus Archeomare.