website header

logo-stimon

Foto Aquila

Naam: Aquila Charter
Charter of privé: Charter
Schip: Aquila
Haven: Scheveningen
Aantal bemaningsleden: 4
Aantal gasten 12
Telefoonnummer: 0625166628
Website: http://www.aquila-charter.nl

Het schip

De Aquila is een omgebouwde kotter van 22 meter lang en 5,90 meter breed. Het schip vaart volledig onder de Nederlandse Scheepvaart Inspectie (SI). Het schip beschikt over een ruim gastenverblijf. Deze ruimte is ingericht met drie ruime banken, stoelen, bar, tv en dvd-speler. Het stuurhuis is natuurlijk toegankelijk voor alle gasten en krijg je alle informatie die je maar wilt! Het schip beschikt over een ruim bovendek. Bij mooi weer is het hier heerlijk vertoeven! Hier wordt als het weer het toelaat dan ook gegeten en de briefings gegeven. Benedendeks zijn hutten met ruimte voor acht personen. Een 1x 4 persoonshut en 2x 2 persoonshut. We beschikken natuurlijk over een compressor waarmee we tussen de duiken de flessen kunnen vullen.

Een duikdag

Een Noordzee duik doe je op de kentering, dus meestal varen we heel vroeg weg en zijn we laat terug. In overleg kiezen we meestal voor een eerste duik verder weg (bijvoorbeeld op de kruisers) en pakken we de tweede duik op een wrak dichter bij huis. Tijdens de dag is koffie en thee volop beschikbaar en voor de lunch wordt gezorgd. Ook flessen vullen voor de tweede duik is inbegrepen. Frisdrank en een biertje (voor NA het duiken ) en indien nodig een warme avondmaaltijd is tegen verenigingsprijzen beschikbaar. Ook kun je tegen een kleine vergoeding de dag ervoor al inschepen en aan boord slapen. We varen gedurende het hele seizoen uit indien het weer het toelaat. De meeste keren zijn dat dagtrips, maar ook meerdaagse trips behoort tot de mogelijkheden.

Vereiste duikervaring en materieel

De minimale breveteis is NOB 2* of PADI Advanced met stroomduik ervaring. Verder dien je over een 100 duiken en aangezien de duiken allemaal zo rond de 30 meter liggen ervaring met duiken op deze dieptes. Aangezien de duiken naar 30 meter is een tien liter natuurlijk te klein. Desgewenst zijn aan boord 15 liters met Nitrox te huur.

Verenigingen

Wij duiken meestal met verenigingen waarbij het voor velen natuurlijk de eerste keer is dat men op de Noordzee duikt. Over het algemeen zien we dat dat prima opgepakt wordt binnen de vereniging waarbij de buddies onderling zo wordt gekozen dat de diegenen zonder ervaring meegaan met de meer ervaren duikers. Een andere optie is natuurlijk het volgen van een wrakduikcursus!

Wrakduikcursus

Wij kunnen een vereniging een complete NOB wrakduik cursus op eigen locatie aanbieden onder leiding van een ervaren NOB Docent. De cursus bestaat uit twee theorieavonden, 4 binnenwaterduiken waarvan twee ’s nachts en natuurlijk de praktijkduiken op de Noordzee. Ook een stageverklaring voor het geven van de wrakduik cursus is mogelijk, mits de 2* instructeur aantoonbaar voldoende ervaring heeft met wrakduiken op de Noordzee. (een keer mee is natuurlijk niet genoeg).