Lamlash

logo-stimon

Foto Lamlash

Naam organisatie: Hans Hoole
Charter of privé: Privé
Schip: Lamlash
Haven: IJmuiden
Aantal opvarenden: 15
Ruimte voor opstappers:  Ja
Telefoonnummer: 06 29002012

 

Het schip

Lamlash, vernoemd naar het vissersplaatsje op het Isle Of Arran, voor de kust van Glasgow.

In 1973 gebouwd op de werf van Richard Dunston Ltd. in Thorne Yorkshire. Een fleettender, zeg maar bevoorradingsschip ( vlootverzorger) , voor de Royal Navy, in de Clovelly Class, lang 79 ft (23,7 mtr) metend 140 ton.

Voorheen ook gebruikt voor wrakduikexpeditie in het engels kanaal, toen ook onder klasse semicommercieel.
15 slaapplaatsen, duikcompressor, 22 ton zoet water, grote vriezer met fricandellen, koelkast vol bier, kortom je mist alleen een sauna, de rest is er.
De zuinige snelheid is 10 km/u voor slecht 3 liter per km , voor nood is een slurp snelheid 18 km/u met een hele liter per km meer.

De duiken

Lamlash vaart in de zomer ieder weekend uit bij rustig weer en voldoende animo. Er worden ook veel hele weekenden of weken op zee georganiseerd zodat er verre wrakken aangedaan kunnen worden. Aanmelden bij voorkeur via de facebook evenementen. Het vaarplan is te bekijken via de website lamlash.nl en facebook https://www.facebook.com/groups/356254301123320/en wordt regelmatig bijgehouden.

Opstappers:

Alles is bespreekbaar, ook de wrakduikmodule van de NOB kan gegeven worden. Maximaal 10 opstappers kunnen er mee, info ook bij Hans Hoogendijk, wrakduiker@versatel.nl 06 22653108

Veiligheid

Alle gangbare middelen om veilig te duiken zijn aan boord, marifoon , ais, aed, zuurstof, rubberboot die snel inzetbaar is, lijn achter schip, gidslijn op wrak, briefing vooraf, duiklijst enzovoort.

Tot nu toe zijn er geen ernstige incidenten geweest en dan willen we graag zo houden., toch kunnen we niet meer doen als ons best en ben je aan boord voor eigen risico.

Charter?

Lamlash is geen charter en niet commercieel, het kost ons alleen geld maar levert ook veel plezier op. Iedereen doet natuurlijk wel een bijdrage in de onkosten pot . Die verschilt per trip. We zorgen wel voor een alles inclusieve duiktrip. Je duikspullen , tandenborstel en indien nodig een slaapzak en je kunt mee. Eten , drinken en flesvulling regelen we voor iedereen. Gezelligheid moet je ook zelf meenemen.