website header

Naam:

MS Waterploeg

Charter of privé:

privé

Haven:

IJmuiden

Aantal bemanningsleden:

4

Aantal gasten

8-10

Telefoonnummer:

0622397131

Het schip

De MS Waterploeg is gebouwd in 1972 als brandblus-patrouilleboot voor de Oostzee en nu volledig omgebouwd en aangepast om met kleine groepen te kunnen duiken op de Noordzee.

Er is, naast ruimte voor de vaste bemanning, voldoende ruimte aan boord voor max. 10 duikers. Voor iedere duiker is er een (zit)plek om de set op te bouwen, deze zeevast te zetten en een duikkist te plaatsen. In de stuurhut en benedendeks is voldoende ruimte om binnen te zitten of even te gaan liggen; koffie, thee, frisdrank, soep en broodjes zijn aanwezig.

De kruissnelheid van de Waterploeg is ongeveer 10 knopen (max 16 knopen) zodat we redelijk snel bij de wrakken kunnen komen die voor IJmuiden liggen zoals de Hondsbosch, Lelygracht, Queensford e.d. Aan boord is voldoende apparatuur (sidescan, echo, fishfinder) om de wrakken te lokaliseren.

Er is een compressor aan boord om de duiksets met lucht (geen nitrox) te vullen of op te toppen, dus  het is handiger als je met volle flessen (nitrox) aan boord komt.

 

Wrakduiken op de Noordzee

Vooralsnog zijn alleen duikers welkom die voldoende ervaren zijn om ook in de mindere Noordzee omstandigheden ( diep, stroming, golven, slecht zicht, ect) zelfstandig en veilig boven te komen en minimaal een 15 liter of dubbelset gebruiken. Wij bieden geen begeleide duiken en de duikers moeten zelf het wrak aanlijnen, gidslijnen uitzetten en alles weer ophalen. We duiken vanaf het achterdek en beschikken over een duiklift. Er gaat ook een standby boot te water die duikers zo nodig kan ophalen of wegbrengen.

 

Dagtochten

Als de golfhoogte het toelaat, doen we dagtochten vanuit IJmuiden binnen een actieradius van max. 30 mijl in het gebied tussen Scheveningen en Den Helder, dus vroeg weg en laat weer terug. We delen de kosten.

Medio april 2024 maken we de planning voor 2024 bekend.